Meetpunt Klingele

Rooilijnplan

HOME > LANDMEETKUNDE > Grensbepaling > Rooilijnplan
Rooilijnplan

Een rooilijnplan is een plan dat de grenzen bepaalt waarbinnen gebouwen mogen worden opgericht langs de openbare weg. Het plan beschrijft de precieze locatie van de rooilijn, die aangeeft waar een gebouw mag worden gebouwd zonder de openbare ruimte te overschrijden. Een rooilijn is een grens tussen het huidige openbare domein en de private eigendommen. Bijvoorbeeld kan de rooilijn door je voortuin lopen. 

 

Een landmeter stelt in samenspraak met de lokale overheid het plan op. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat gebouwen op een consistente en gestandaardiseerde manier worden gebouwd.

Het rooilijnplan kan bijvoorbeeld specificeren hoe ver een gebouw moet teruggetrokken worden van de openbare weg, waar de gevel van een gebouw zich moet bevinden.

 

Wanneer bouwaanvragen niet in overeenstemming zijn met het rooilijnplan, kan de gemeente deze aanvraag afwijzen of vragen om het ontwerp aan te passen.

Rooilijnplan nodig?

Ben je op zoek naar een landmeter-expert, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige bezorgen wij jou een verzorgd en duidelijk plan. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.

landmeter-expert