Meetpunt Klingele

Drone

HOME > DRONE

Drones komen meer en meer voor. Ze zijn niet meer weg te denken uit de huidige technologische evolutie. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele methoden. Al is het niet zo evident om overal met gelijk welke drone te vliegen.  Het gebruik van drones is geregulariseerd door de wetgeving, inclusief voorschriften en beperkingen waaraan de piloot zich moet houden. Deze beperkingen zijn afhankelijk van de regio. Het is dus belangrijk om je voor je vlucht goed te informeren.

 

Daarnaast moet de piloot de weersvoorspellingen controleren omdat slecht weer de vluchtveiligheid in gevaar kan brengen. Elke drone heeft zijn eigen voorschriften waarmee de piloot rekening moet houden om te mogen vliegen, zoals de maximale windsnelheid.

 

Er zijn verschillende drone toepassingen, zowel in de professionele sector als in de consumentenmarkt:

Drone

Drones zijn zeer nuttig voor luchtfotografie en -videografie. Doordat de drones de mogelijkheid bieden om beelden te maken vanuit vogelperspectief en op moeilijk bereikbare plaatsen. Met een geïntegreerde, geavanceerde camera beogen we na de vlucht als resultaat mooie, hoogwaardige en indrukwekkende beelden.

Drones bieden verschillende voordelen voor inspectie en monitoring van locaties, infrastructuur en installaties. Het is efficiënter en sneller om inspecties uit te voeren. Dit leidt tot tijds- en kostenbesparingen. De genomen foto’s en video’s kunnen dienen als documentatie voor toekomstig gebruik en als bewijs van de staat van locaties of infrastructuur.

Fotogrammetrie met drones is een geavanceerde techniek die het mogelijk maakt om nauwkeurige 3D-modellen en geografische gegevens te genereren door middel van luchtfoto’s. Waardoor gedetailleerde en realistische reconstructies van het landschap en objecten mogelijk worden.

Drone piloot nodig?

Ben je op zoek naar een drone piloot, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige stippelen wij de ideale vlucht uit afhankelijk van jouw noden. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.

Drone