Meetpunt Klingele

Verkaveling

HOME > LANDMEETKUNDE > Verkaveling
Verkavelingsplan

Een nieuwe omgevingsvergunning (aanvraag nieuwe verkaveling of bijstelling verkaveling) is verplicht voor:

Kortom maken we voor een omgevingsvergunning plannen op conform de vereiste van de Vlaamse Regering. Vervolgens laden we deze opgemaakte plannen op in het Omgevingsloket, een online platform waar de gemeentes alle aangevraagde vergunningen kunnen bekijken en beslissen om ze al dan niet goed te keuren.

 

Terwijl het project lopende is, bekijken we samen met de gemeente wat er mogelijk is voor jouw specifiek terrein. We bepalen immers de beste verdeling van de verschillende kavels, de bouwzones, de stedenbouwkundige voorschriften, … 

Een nieuwe omgevingsvergunning is niettemin een lang proces. Na het indienen van het dossier in het Omgevingsloket heeft de gemeente 30 dagen tijd om een beslissing te nemen en de vergunning volledig en ontvankelijk te verklaren. Daarna vindt een openbaar onderzoek plaats, aangekondigd door een geel affiche uit te hangen op het perceel. Waardoor iedereen het dossier, gedurende 30 dagen, kan inkijken. Alle betrokkenen kunnen hun opmerkingen, bezwaren doorgeven aan de gemeente, zowel analoog als digitaal. Tot slot heeft de gemeente twee maanden tijd om deze opmerkingen door te nemen en een definitieve beslissing te nemen om de vergunning al dan niet goed te keuren.

Verkaveling aanvragen?

Ben je op zoek naar een landmeter-expert, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige bezorgen wij jou een verzorgd en duidelijk plan. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.

landmeter-expert