Meetpunt Klingele

Blog

HOME > BLOG

De kostprijs van een attest is afhankelijk van het type woning, de grootte en complexiteit van de woning, de ervaring van de asbestdeskundige, de afstand tot de woning, … Hieronder kan u de richtprijzen voor een asbestattest vinden.

Een landmeter of een landmeter-expert is een professional die zich bezighoudt met het meten, verifiëren en interpreteren van gegevens over het oppervlak en de afmetingen van een stuk grond. Deze gegevens kan de landmeter gebruiken voor verschillende doeleinden.

Asbest is een groep van zes natuurlijk voorkomende mineralen die bestaan uit vezels van silica en andere chemicaliën. De vezels van asbest zijn zeer sterk en hittebestendig, daarom werd het vaak gebruikt in bouwmaterialen, zoals dakbedekking, isolatie en verf. Men gebruikte asbest ook in veel andere producten, zoals auto-onderdelen en kleding. 

Er zijn verschillende manieren om een premie aan te vragen voor asbestverwijdering, afhankelijk van waar je woont en waar je de verwijdering wilt laten uitvoeren. Ontdek hieronder de algemene stappen die je kunt volgen om een premie aan te vragen.

Een landmeter gebruikt vaak verschillende gereedschappen en instrumenten om de precieze afmetingen van een stuk grond te bepalen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de gereedschappen en instrumenten die een landmeter mogelijk gebruikt.