Meetpunt Klingele

Plaatsbeschrijving

HOME > LANDMEETKUNDE > Plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving legt de staat van bevinding vast. Dit is een schriftelijk document van de feitelijke  toestand van een onroerend goed op een specifiek moment. Kortom bevat dit deskundig verslag een gedetailleerde opsomming van de beschrijving van de huidige toestand vergezeld van foto’s en/of video’s ter verduidelijking. 

 

Het doel is immers de partijen te beschermen. Zodanig we de begin- en eindtoestand kunnen vergelijken en eventuele schade kunnen vaststellen. Vandaar dat dit verslag tegensprekelijk is, dit betekent dat de partijen aanwezig mogen zijn tijdens het plaatsbezoek om hun opmerkingen door te geven.

 

We maken dit verslag op bij in-/uittrede van de huurder en anderzijds bij aanvang van werkzaamheden.

Plaatsbeschrijving huur

Bij aanvang huur

Bij aanvang van de huur zijn de verhuurder en huurder wettelijk verplicht tot het opmaken van een plaatsbeschrijving. Ten eerste gebeurt het plaatsbezoek wanneer het onroerend goed niet in gebruik is of tijdens de eerste maand van verhuur. Nadien maakt de landmeter het deskundig verslag op. Om tot slot dit verslag te laten registreren en toe te voegen bij het huurcontract. 

 

Bij het beëindigen van de huurovereenkomst zal de huurder  het onroerend goed moeten teruggeven in de staat zoals bij begin van de huur, zoals beschreven in de plaatsbeschrijving. Indien dit niet het geval is, zal de huurder de schade moeten herstellen. Merk op dat de huurder eventuele schade door ouderdom en het normale gebruik niet moet vergoeden.

Plaatsbeschrijving werken

Bij aanvang werkzaamheden

Voor de aanvang van werkzaamheden kan een bouwheer, aannemer, architect of buur een plaatsbeschrijving aanvragen. Het verslag bevat naast een beschrijving van de toestand, ook een opsomming van de gebruikte materialen met eventuele gebreken.

 

Men maakt dit verslag op om te kunnen aantonen dat de huidige schade al dan niet ten gevolge is van de werken. Zodoende men de aannemer aansprakelijk kan stellen voor de eventueel opgelopen schade. Waardoor de aannemer verplicht is de schade te herstellen.

Plaatsbeschrijving nodig?

Wens je een plaatsbeschrijving van een onroerend goed, bij aanvang huur of werkzaamheden, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige maken wij voor jou een duidelijke plaatsbeschrijving. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.

Plaatsbeschrijving