Meetpunt Klingele

Hoe een premie aanvragen voor asbestverwijdering?

HOME > BLOG > Premie aanvragen asbestverwijdering
Asbest verwijdering

Een premie aanvragen voor asbestverwijdering kan op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van waar je woont, wat en hoeveel asbest je gaat verwijderen. Kortom zijn hieronder enkele algemene stappen die je kunt volgen om een premie aan te vragen:

  • Neem eerst contact op met uw lokale overheid (vb. Vlaamse overheid) of gemeente. Aangezien sommige overheden en gemeenten premies aanbieden voor asbestverwijdering in woningen of gebouwen. Informatie over deze premies en de voorwaarden kan je vinden op de website van de betreffende overheid of gemeente.

Bijvoorbeeld kan elke particulier bij netbeheerder Fluvius een premie aanvragen van €8/m² indien men de gevel isoleert en de asbesthoudende gevelbekleding verwijdert. Bovendien geldt deze premie ook voor het isoleren van het dak in samenhang met het verwijderen van asbestleien, asbesthoudende golfplaten of een asbesthoudend onderdak.

Asbestattest nodig?

Ben je op zoek naar een asbestdeskundige, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige maken wij voor jouw woning een competent asbestattest. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.

Asbestattest