Meetpunt Klingele

Muurovername

HOME > LANDMEETKUNDE > Grensbepaling > Muurovername
Muurovername

Een muurovername vindt plaats wanneer een eigenaar van een aangrenzende woning een muur die zich deels of volledig op de eigendom van de buur bevindt, overneemt. In de meeste gevallen is de muur een scheidingsmuur tussen twee gebouwen of tussen twee percelen. Als de muur op de eigendom van de buur staat, moet je toestemming verkrijgen van de buur voor de overname.

Een muurovername regelt men door middel van een overeenkomst tussen de eigenaar van het pand dat de muur overneemt en de buur. In deze overeenkomst worden de voorwaarden vastgelegd voor de overname van de muur, inclusief de kosten, de eigendomsrechten en de verantwoordelijkheden voor het onderhoud en de eventuele reparaties van de muur.

Als de overeenkomst is ondertekend, kan de muurovername worden geregistreerd bij het kadaster. Hierdoor wordt de nieuwe eigenaar van de muur geregistreerd en wordt de eigendomsoverdracht formeel erkend.

Een overname kan ingewikkeld zijn en er kunnen juridische, bouwkundige en financiële kwesties bij betrokken zijn. Het is daarom raadzaam om deskundig advies in te winnen van een notaris, advocaat of landmeter om ervoor te zorgen dat de muurovername op een juridisch correcte en zorgvuldige manier wordt afgehandeld.

Muurovername nodig?

Ben je op zoek naar een landmeter-expert, dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als deskundige bezorgen wij jou een verzorgd en duidelijk plan. Vraag hieronder je offerte op maat aan en wij helpen je graag verder.