Meetpunt Klingele

Asbestattest

HOME > ASBESTATTEST
Asbestattest

Asbestattest verplicht bij verkoop

Het asbestattest is verplicht bij de verkoop van een woning gebouwd voor 2001. Dit attest vermeldt welke materialen asbest bevatten en hoe je als eigenaar je woning asbestveilig maakt. Een asbestveilige woning bekom je door het asbest in slechte staat te verwijderen. Tegen eind 2040 wil de Vlaamse Regering alle woningen asbestveilig te maken.

 

Meetpunt Klingele levert voor elke wooneenheid een apart attest. De kostprijs van een asbestattest is afhankelijk van het type woning, de grootte en complexiteit van de woning. Deze inventarisatie is niet-destructief.  Dit betekent dat de asbestdeskundige enkel materialen beschrijft die een risico vormen op het dagelijks gebruik. 

 

De deskundige is verplicht tot monstername van asbestverdachte materialen.  Voor deze monstername zijn er soms kleine beschadigingen van het asbestverdacht materiaal nodig. Dit staal verdacht materiaal wordt nadien opgestuurd naar het labo. Het laboanalyse wijst uit of het materiaal al dan niet asbest bevat.

 

Asbestattest nodig?

Ben je op zoek naar een asbestdeskundige in de regio van Gent of Oost-Vlaanderen? Dan ben je bij Meetpunt Klingele aan het juiste adres. Als erkend deskundige maken wij voor jouw woning een competent asbestattest. Vraag hieronder een offerte op maat aan en wij helpen verder.

Asbest in golfplaten